L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Unitat del sector de l'enoturisme

Article d’opinió d’Ester García Adrados, directora de l’Institut Municipal de Formació de Vilafranca, sobre l’estudi Wine Travel Observer 2024

Ester Garcia Adrados, directora de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès

Ester García Adrados, directora de l’Institut Municipal de Formació de Vilafranca del Penedès.

Picture of Ester García Adrados

Ester García Adrados

Vilafranca del Penedès - 21 FEBRER DE 2024

TREBALL PEL DESENVOLUPAMENT ENOTURÍSTIC

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya treballa per contribuir al desenvolupament del sector enoturístic a Catalunya. Ho fa des de la formació, i els projectes que puguin generar serveis per al sector. O bé apropant els continguts d’interès a tots els públics interessats. Hi ha diferents sistemes de formació professional per a persones que estan a l’atur, per a persones treballadores i per aquelles que inicien el seu recorregut formatiu en el sector.

UN PAÍS PLE D’ENOTURISME

Des de l’Escola valorem l’enoturisme com una eina de desenvolupament local als territoris amb Denominacions d’Origen i les seves àrees d’influència. Catalunya compta amb 12 D.O.’s amb una història vinculada al món del vi que es remunta a més de 2.700 anys d’història. Aquestes zones enoturístiques estan disseminades entre paisatges, que només per ser- hi ens fan gaudir. En aquests territoris podem viure el pas de la història, a partir del llegat patrimonial, arquitectònic i cultural dels seus pobles i ciutats. Amb l’esdevenir dels temps hem incorporat la riquesa cultural que ens fan viure festes i tradicions.

ENOTURISME I GASTRONOMIA

La gastronomia és un altre dels valors de Catalunya a nivell internacional, tant en productes com en elaboracions. Tots aquests elements conjuntament amb els cellers configuren el mapa de l’enoturisme. Les empreses turístiques, o d’oci i serveis, poden posar a l’abast de les persones interessades amb les seves propostes i experiències.

TOTS ELS ACTORS IMPLICATS

Catalunya té tots els ingredients per esdevenir un referent enoturístic internacional, però hi ha la necessitat que TOTS els ACTORS estiguin IMPLICATS en promoure un objectiu de país enoturístic. Cal estar PREPARATS per generar contingut d’interès, fent xarxa als territoris. Hem d’atendre les diferents necessitats i interessos dels que ens visitin. I sobretot fer-ho amb una visió conjunta de país enoturístic, que ens permeti difondre la diversitat del que fem arreu amb qualitat.

MILORA DEL SECTOR DE L’ENOTURISME

És des d’aquesta visió i amb aquests objectius, que l’Escola d’Enoturisme vol contribuir i acompanyar a la millora del sector. Aportant dades que ens permetin generar coneixement compartit per prendre decisions. Col·laborant directament amb tots els actors del sector a cada territori. Apropant coneixement, bones pràctiques, transferències d’aprenentatges, reflexions… que ens facin sumar i multiplicar allò que cadascú ja està fent. Gràcies per col.laborar amb nosaltres per refermar l’ENOTURISME a Catalunya!

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.