L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

El primer estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya

Elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

BENVINGUDA

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya treballa per contribuir al desenvolupament del sector enoturístic a Catalunya, des de la formació, i els projectes que puguin generar serveis per al sector, apropant els continguts d’interès a tots els públics interessats, des dels diferents sistemes de formació professional per a persones que estan a l’atur, per a persones treballadores i per a aquelles que inicien el seu recorregut formatiu en el sector.

Des de l’Escola valorem l’enoturisme com una eina de desenvolupament local als territoris amb Denominacions d’Origen i les seves àrees d’influència. Catalunya compta amb 12 DOs amb una història vinculada al món del vi que es remunta a més de 2.700 anys d’història.

Aquestes zones enoturístiques estan disseminades entre paisatges, que només per ser-hi ens fan gaudir, on podem viure el pas de la història a partir del llegat patrimonial, arquitectònic i cultural dels seus pobles i ciutats, i on amb l’esdevenir dels temps hem incorporat la riquesa cultural que ens fan viure festes i tradicions.La gastronomia és un altre dels valors de Catalunya a nivell internacional, tant en productes com en elaboracions. Tots aquests elements conjuntament amb els cellers configuren el mapa de l’enoturisme que les empreses turístiques o d’oci i serveis poden posar a l’abast de les persones interessades amb les seves propostes i experiències.

“Catalunya té tots els ingredients per esdevenir un referent enoturístic internacional, però hi ha la necessitat que tots els actors estiguin implicats en promoure un objectiu de país enoturístic”.

Catalunya té tots els ingredients per esdevenir un referent enoturístic internacional, però hi ha la necessitat que TOTS els ACTORS estiguin IMPLICATS en promoure un objectiu de país enoturístic, i PREPARATS per generar contingut d’interès, fent xarxa als territoris, per atendre les diferents necessitats i interessos dels que ens visitin i sobre tot amb una visió conjunta de país enoturístic que ens permeti difondre la diversitat del que fem arreu amb qualitat.

És des d’aquesta visió i amb aquests objectius, que l’Escola d’Enoturisme vol contribuir i acompanyar a la millora del sector, aportant dades que ens permetin generar coneixement compartit per prendre decisions, col·laborant directament amb tots els actors del sector a cada territori, apropant coneixement, bones pràctiques, transferències d’aprenentatges, reflexions… que ens facin sumar i multiplicar allò que cadascú ja està fent.

Gràcies per col·laborar amb nosaltres per refermar l’ENOTURISME a Catalunya!

ESTER GARCÍA
Direcció
Escola d’Enoturisme de Catalunya

COMENCEM AMB ALGUNES DADES

948

Hem analitzat els celllers actius donats d´alta a les 10 Denominacions d´Origen territorials catalanes, la DO Cava, la DO Catalunya i els cellers sense DO.

 

451

Cellers visitables de Catalunya, segons els nostres criteris d’avaluació i identificació.

50

Variables diferents analitzatdes del total de cellers visitables, actualitzades de forma periòdica.

 

110

Noves variables diferents en 102 cellers a qui hem fet entrevistes de qualitat per recollir més dades.

QUI SOM?

Wine Travel Observer és un projecte ideat l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, i finançat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya. L’investigador de l’estudi és David Jobé, periodista, professor de Comunicació de l’Escola d’Enoturisme, cofundador del web Enoturista, i dels estudis de comunicació social dels cellers catalans Enodata, publicats conjuntament amb l’INCAVI durant tres edicions.

QUÈ FEM?

Estudiem l’oferta de serveis relacionats amb l’enoturisme a Catalunya, tenint en compte centenars de variables amb el principal objectiu que a partir de dades aconseguides de manera metòdica ajudin a conèixer, entendre, reflexionar i actuar en el present, i les estratègies de futur pel sector de l’enoturisme.
“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.