L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Quines són les conclusions de Wine Travel Observer 2024?

Descobreix quines són les conclusions de Wine Travel Observer 2024, l’estudi de l’oferta d’enoturisme més complet de Catalunya

QUINES SÓN LES CONCLUSIONS?

  1. L’enoturisme a Catalunya creixerà en experiències esporàdiques, en detriment de les activitats fixes, que són majoritàries a finals de desembre de 2023. Wine Travel Observer també intueix un augment de les visites sense reserva prèvia, especialment en un format de tast sense visita, que ja estan oferint alguns bars de vins de cellers, amb diferents opcions de tastos tancats
  2. L’estudi analitza el paper cabdal de les 9 Rutes del Vi de Catalunya. Tot i que cadascuna és diferent, i avança a velocitats alternatives, es constata la necessitat que d’agrupar-les en una sola associació que les unifiqui.
  3. Basant-nos en la definició que què és enoturisme (un tipus de turisme rural, cultural i gastronòmic) Wine Travel Observer apunta la necessitat de donar cabuda als més de 40 cellers disseminats per Catalunya, que elaboren vins però no poden formar part de les Rutes del Vi. Al mateix temps s’albira la necessitat de buscar protagonisme a les ciutats del vi. Especialment com encaixar les grans capitals de demarcació en un traspàs de visitants interessats en el vi i la gastronomia cap a les zones de producció de vi.
  4. En una segona fase de Wine Travel Obsever s’ampliarà l’anàlisi de cellers a restaurants i allotjaments. El primer any ha estat impossible dimensionar adequadament tots els actors implicats.
  5. Una de les tendències que s’apunta és el creixement de la creació d’activitats relacionades amb l’enoturisme regeneratiu. Els cellers han entès la necessitat del visitant de gaudir de la natura, del valor afegit de l’ecologia, i en alguns casos de la biodinàmica. Com a conseqüència, això donarà una oportunitat per connectar les comunitats locals amb els visitants, i crear activitats amb la vida al camp. També resulta clau per ajudar a difondre la lluita contra el canvi climàtic, o la sequera.
Conclusions Wine Travel Observer 2024

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.