L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

"L'Escola d'Enoturisme de Catalunya: peça clau en la professionalització"

Article d’opinió d’Enric Santisteban, Cap de l’àrea de Vins al VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i alumne de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya 

Enric Santisteban Opinió Enoturisme

Enric Santisteban, alumne de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Picture of ENRIC SANTISTEBAN

ENRIC SANTISTEBAN

Vilafranca del Penedès - 17 D'ABRIL DE 2024

L’ESCOLA D’ENOTURISME DE CATALUNYA COM A PUNT DE PARTIDA

Begoña Fernandez, professora de l’Escola d’Enoturisme Catalunya, ens demanava als alumnes el primer dia de classe, que ens presentéssim per tal de conèixer el perfil de cadascú de nosaltres.

“Sóc Enric Santisteban. Tinc 49 anys. Vinc d’un altre sector. Vull portar La Taverna de Vinseum, i crec què haig de començar per aquí”.

Aquestes eren les paraules que vaig fer servir per respondre la petició de la Begoña. Encara recordo la cara que va fer aquell dia a l’escoltar-me. Recordo molt bé les seves paraules quan em va venir a veure a la Taverna anys més tard, quan es va conèixer la noticia en què el VINSEUM anunciava la meva contractació, i que la Taverna passava a ser un espai de gestió pròpia, amb el propòsit conjunt amb altres departaments del Museu, de ser un espai de divulgació de Cultura del Vi a Catalunya.

“Ull amb què demanes, perquè els somnis es compleixen”

L’ESCOLA D’ENOTURISME, CLAU EN LA PROFESSIONALITZACIÓ

Sense el meu pas per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya no hagués estat possible aconseguir l’objectiu. Un objectiu que no ha estat fàcil. Pel camí deixem dies durs, de tornar a la formació, de tornar a clavar colzes després de 30 anys, de grans esforços i de moltes dificultats econòmiques.

Però també un camí d’il·lusions, de marcar-me objectius, de deixar-se contagiar per l’optimisme del professorat, de viatjar a altres zones vitivinícoles del món, de seguir formant-me, d’apostar per un futur que avui dia és un present.  

Un present on Christina, la meva parella, ha estat una peça també determinant. Tots dos vàrem iniciar aquest camí de canvi professional a l’hora, potser per aquest motiu ha estat doblement difícil i doblement gratificant.

EL CREIXEMENT DE L’ESCOLA I DELS SEUS ALUMNES

L’escola ha crescut d’ençà. Són moltes les formacions que ofereix a dia d’avui, i molts els alumnes que hi hem passat. Allà he cursat un Grau Superior en Enoturisme, sommelieria, i una desena de cursos relacionats amb el món del vi. És un orgull formar part d’aquest alumnat, que lluita i aposta juntament amb l’Escola per la professionalització del sector en un territori on el vi forma part de la nostra cultura i del nostre motor econòmic.

CONCURS DE MILLOR SOMMELIER DE CATALUNYA

Per aquests motius no vaig poder evitar emocionar-me al moment d’escoltar la Ruth Troyano fer esmena del meu nom, juntament amb el de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, en lliurar els diplomes al Concurs de Millor Sommelier de Catalunya 2024 a Cervera, on per primera vegada participava, i on també ho feia per primer cop, un alumne de la nostra escola. Fer-ho com a cap de l’àrea de vins de VINSEUM arrodoneix encara més el meu orgull.

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.