L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

"Maridatge de cellers i agències de viatges"

Article d’opinió de Begoña Fernández Benítez, professora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, sobre les reserves online estudiades a Wine Travel Observer 2024

Begoña Fernández Benítez Wine Travel Observer

Begoña Fernández, professora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Picture of BEGOÑA FERNÁNDEZ BENÍTEZ

BEGOÑA FERNÁNDEZ BENÍTEZ

Vilafranca del Penedès - 22 DE MARÇ DE 2024

ELS MOTORS DE RESERVES

Vivim a l’era de la immediatesa, on acció i reacció estan separades per segons. I això com es fa en l’emocionant món de la intangibilitat, on crees expectatives, vens il·lusions i fas que es compleixin els somnis? Amb un bon motor de reserves.

Un bon motor de reserves, que apropi al client a l’experiència enoturística, i que compleixi amb aquesta immediatesa tan esperada. Un motor de reserves que aporti valor i riquesa.

CALENDARI AMB DIA I HORA TANCAT

Segons l’estudi exhaustiu Wine Travel Observer (WTO), que ha analitzat 918 cellers catalans, 451 dels quals són visitables, i amb un mostreig d’entrevistes de qualitat a 103 cellers, el 51% dels cellers enquestats ofereixen com a motor de reserva un calendari on pots triar la data i l’hora per gaudir de l’experiència.  D’aquest percentatge, el 42% utilitzen un motor de reserva propi, i només un 9% ho fan utilitzant tercers.

Només un 24% dels cellers demana pagament per avançat de l’experiència, en el moment de fer la reserva. El 76% dels cellers restants, demanen el pagament in situ.

EL PAPER DE LES AGÈNCIES DE VIATGES

Aquí falta alguna peça que ens condueixi a un sector enoturístic dinàmic, professionalitzat, de qualitat, amb garanties, i sostenible. Es aquí on encaixen  les agències de viatges per a la venda d’una activitat única, o per a la  creació de paquets turístics.

Pernoctar en un hotel local entre vinyes. Gaudir del patrimoni. Despertar sentits a través de la gastronomia de quilòmetre 0. Escoltar l’storytelling dels  guies i altres serveis, que fan que l’experiència en un celler formi un reclam per a generar identitat i aportar desenvolupament local… De tot això s’encarreguen les agències de viatges.

UN MARIDATGE PERFECTE: CELLERS I AGÈNCIES

Convidem el món de la intermediació turística a formar un maridatge perfecte, que ens desperti d’il·lusió per conèixer un territori enoturístic,  a través de facilitar al client el procés de reserva de la manera més immediata i eficient, sota unes garanties legals i atenció personalitzada.

Cada empresa hauria de buscar el seu Ikigai (concepte que en japonès significa “una raó de ser”), per tal de poder aportar el millor al sistema. Si tenim un intermediari professional, responsable i de qualitat, que s’especialitza en comercialitzar els nostres serveis, doncs com diem en català “sastre, a les teves agulles”. Anem tots a l’una, pensant de manera global i delegant en els experts de la intermediació turística la funció de motor de reserves.

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.