L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

"Una comunicació digital efectiva impulsa la marca dels cellers i l'enoturisme"

Article d’opinió de Nàdia Mata, periodista, tècnica de Comunicació i Gestió de formació de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Nadia-Mata-Wine-Travel-Observer

Nàdia Mata, periodista, tècnica de Comunicació i Gestió de formació de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Picture of NÀDIA MATA

NÀDIA MATA

Vilafranca del Penedès - 9 D'OCTUBRE DE 2024

COMUNICACIÓ DIGITAL EFECTIVA

Una bona comunicació i una imatge cuidada a les xarxes socials i la pàgina web són factors clau per al desenvolupament i l’èxit dels cellers en l’actual context digital. A través de les xarxes socials, els cellers poden mantenir una interacció constant amb el seu públic, transmetent no només les qualitats dels seus productes, sinó també la seva filosofia, el seu compromís amb la sostenibilitat o la tradició, així com el seu valor cultural i històric. Aquest tipus de missatges ajuden a construir una identitat de marca sòlida i coherent, que repercuteix positivament en la percepció i la confiança dels consumidors.

LA COMUNICACIÓ DE LA PÀGINA WEB 

La pàgina web, per la seva banda, actua com la principal carta de presentació de l’empresa al món digital. Ha de ser atractiva visualment, fàcil de navegar i oferir informació clara sobre els productes, la història del celler i les experiències d’enoturisme que es poden viure. Un disseny professional i un contingut actualitzat són essencials per generar confiança i per convertir els visitants de la web en clients potencials, a més de ser un punt de venda per a la comercialització directa dels vins, així com per la reserva d’experiències enoturístiques.

IMPULS DE LES MARQUES I L’ENOTURISME

Malgrat això, l’aprofitament de les eines digitals per part dels cellers encara presenta mancances significatives, especialment en l’àmbit de l’enoturisme. Segons l’estudi Wine Travel Observer, només un 23% dels cellers visitables permeten als usuaris realitzar una reserva prèvia online mitjançant un calendari amb dia i hora tancats. Això significa que molts cellers perden l’oportunitat de captar reserves de manera directa i instantània, limitant el seu accés a un públic potencialment molt més ampli, la qual cosa evidencia una gran oportunitat per a millorar l’experiència de l’usuari i facilitar la planificació de visites.

COMUNICACIÓ PROFESSIONALITZADA

Aquestes dades revelen que, si bé la majoria de cellers estan presents a les xarxes socials i a internet, encara hi ha molt marge per optimitzar la seva presència digital i aprofitar al màxim les oportunitats que ofereixen aquestes plataformes per augmentar les vendes, especialment en l’àmbit del turisme. La venda d’experiències enoturístiques en línia, així com la possibilitat de reservar visites amb comoditat, són elements cada cop més valorats pels consumidors, que busquen rapidesa, senzillesa i transparència a l’hora d’organitzar les seves activitats.

PLA DE COMUNICACIÓ I ENOTURISME

En definitiva, una bona comunicació i presència digital no només ajuda a reforçar la imatge de marca del celler, sinó que també pot ser un factor decisiu en la seva capacitat per captar nous clients i fidelitzar els existents. Els cellers que saben adaptar-se a l’entorn digital i que implementen estratègies innovadores per vendre no només el seu vi, sinó també les experiències que l’envolten, tenen una clara avantatge competitiva en un mercat cada cop més globalitzat i digitalitzat. Aprofitar aquestes oportunitats i establir un pla de comunicació coherent i eficaç és essencial per a garantir l’èxit a llarg termini.

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.