L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Per què preferim experiències amb maridatge que amb tast de vins?

Un 43% d’experiències estudiades per Wine Travel Observer són de maridatge i gastronomia, mentre que un 27% només ofereixen tast de vins.

QUINES SÓN LES EXPERIÈNCIES PREFERIDES?

De les 1683 experiències totals estudiades el 2023 a Wine Travel Observer, un 27% tenien el tast de vins com a protagonista, però un 43% tenia la combinació de vins i menjar com a fet diferencial.

MARIDATGE O GASTRONOMIA?

Del 43% d’experiències amb menjar que ofereixen el total dels cellers estudiats a Wine Travel Observer, un 27% eren de maridatge (formatge, xocolata, ibèrics) i un 16% eren de gastronomia: és a dir que equivalen a un esmorzar, dinar o sopar.

PER QUÈ ENS AGRADA TASTAR VI AMB MENJAR?

Excepte en zones vinícoles on la importància del tast segueix sent molt alta, com el Priorat, a la majoria de territoris l’opció més estesa és tast amb menjar. Els cellers combinen la riquesa dels vins amb aliments típics, com la clotxa a la Terra Alta, o el ‘catxoflino’ de l’Empordà

L’ESTÒMAC, EL SEGON CERVELL

Diuen que l’estómac és el segon cervell. Tot i que per molts de nosaltres a vegades sembla el primer cervell, a la majoria ens agrada més beure amb menjar que sense. El nostre circuit neuronal activa els mateixos sentits que amb el tast de vins, però maridar és molt més complert.

COM MÉS ORIGINALS, MÉS ENS AGRADEN

Després d’una certa moda de maridar vins amb cheese cake, cada vegada hi ha més maridatges originals, com el tast de croquetes, de biquinis, o de cuina amb nitrògen. Una altra opció innovadora són els tallers de maridatge, o els showcookings de temporada.

Experiència amb maridatge i gastronomia enlloc de tast de vins

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.