L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Les cinc dades més sorprenents dels bars de vins a cellers que fan enoturisme

Les conclusions dels bars de vins de cellers visitables, segons les enquestes de qualitat de Wine Travel Observer.

1. UN 47% DE CELLERS* TENEN BAR DE VINS

*Dels 103 cellers enquestats a fons (a Catalunya hi ha 451 cellers visitables), un 47% ofereix servei de wine bar. Això vol dir que, en molts casos, els visitants poden fer un tast de vins sense haver de contractar una visita al celler.

2. UN 79% DE WINE BARS TENEN APERITIUS

Dels 103 cellers enquestats a fons, un 54% serveix acompanyaments freds, un 25% aperitius calents, i només un 21% vi a copes sense menjar.

3. UN 75% DE BARS DE VINS TÉ TAULES A DINS I A FORA

La majoria dels cellers amb bars de vins tenen taules interiors i exteriors (75%). Tot i que n’hi ha uns quants que només serveixen a l’interior (15%), o només a l’exterior (10%).

4.- ELS WINE BAR SOLEN SER ESTACIONALS

La majoria dels cellers adapten els horaris a l’època de l’any. Els que obren tot l’any solen obrir el wine bar de dilluns a diumenge al migdia. Alguns d’ells canvien a l’horari de vespre durant l’estiu. A les zones de turisme de sol i platja és més habitual que només s’obri en època estival.

5. L’HORARI HABITUAL SOL SER DE 10 A 15h.

El més habitual és que el bar de vins obri en l’horari del personal d’enoturisme. Si els cellers tenen allotjaments, o altres opcions de pernoctació (autocaravanes) es pot ampliar l’obertura als esmorzars. En general, tanquen dos dies a la setmana.

Wine-Bar-Cellers-WTO

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.