Entrevista Gerard Domingo
Entrevista a Gerard Domingo, director de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, valorant els resultats de la primera edició de Wine Travel Observer.
La regidora de Turisme de Vilafranca, Gemma Romeu, considera que l’estudi serà clau per reforçar el paper de la Capital de Vi per l’Ajuntament.
Què representa per Vilafranca del Penedès, la Capital del Vi, tenir un estudi que pesa l’enoturisme a Catalunya?
Tenir un estudi tan detallat del què realment necessitem a Catalunya és fonamental. Tenir-ho aquí a Vilafranca i haver-ho pogut donar a conèixer a cellers, empreses, premsa, i per nosaltres és clau com a Ajuntament.
Quin paper juga l’enoturisme a Vilafranca?
El tema de l’enoturisme penso que és el punt clau que uneix el desenvolupament econòmic de la ciutat i el desenvolupament social del territori, amb visites culturals, visites socials, visites rurals. Aquest estudi és molt potent, i ens posa com a punt de paller de què Vilafranca, com a Capital del Vi, hem estat els que l’hàgim presentat.
De quina manera les capitals del vi poden ajudar als territoris del vi a agrupar tots els actors de l’enoturisme?
Nosaltres a Vilafranca tenim molts ítems en aquest cas. Els hem posat damunt de la taula. Hem de mirar què estem fent cadascun de nosaltres i crear un full de ruta. Aquest full de ruta és el que Vilafranca és, i el què Vilafranca evolucionarà.
Cap on ha d’anar Vilafranca en matèria d’enoturisme?
Hem de buscar l’objectiu comú i enfocar Vilafranca com a capital del vi: engalanar-lo, buscar sinèrgies amb altres sectors i posar Vilafranca en la bandera de punt de capital del vi. I fer-ho gràcies també a l’Escola Enoturisme, que també serà clau per fer possible aquest objectiu final.
Quins són els reptes a tenir en compte en aquest nou full de ruta?
Quan analitzem tot el que és Vilafranca, i tots els actius que tenim, la pernoctació és una de les coses que ens falla. Tenim moltes cases rurals. A Vilafranca ciutat hi ha 3, o 4 hotels, però sí que és cert que el tema dels llits , la pernoctació és un punt fluix que tenim
Wine Travel Observer constata que hi ha poca oferta de visita a cellers i pernoctació.
Hi ha molt poca gent que opta per aquest paquet: passar tot el dia. O per què no passar tot el cap de setmana? Aquí, al Penedès, necessitem fer-ho. Necessitem assentar-nos, ara formarem una taula de turisme, hi hauran restauradors, hotelers, cases rurals per fer possible com fem això: com augmentem el nombre de llits aquí a Vilafranca i com podem paquetitzar un cap de setmana de dissabte a diumenge, en família, amb amics… de poder fer aquest paquet final
Quin pes té l’Escola d’Enoturisme de Catalunya?
Poder tenir l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a Vilafranca és un plus. Per nosaltres és el punt de bandera que dèiem de posar Vilafranca com a capital del vi, com aquest segell de qualitat. Per nosaltres poder tenir l’escola aquí, és meravellós.
L’Escola és qui ha desenvolupat WTO…
Sí, i a nosaltres ens dóna aquests grans titulars, aquests grans estudis… L’Escola era qui havia de fer aquest estudi. Des de l’Ajuntament estem apostant moltíssim per l’Escola. I el que hem fet aquest nou any és incorporar l’Escola dins la Regidoria de Turisme, perquè tota la informació que té l’Escola, l’hem de saber a la Regidoria de Turisme. Per tant, aquesta capital del vi, aquestes activitats que podem fer en el turisme, ens han de donar la clau (en aquest cas amb aquest estudi) l’Escola d’Enoturisme. Des de l’Ajuntament anirem agafant tota aquesta informació de l’Escola per fer gran aquest turisme.
Com s’imagina el futur?
Necessitem que Vilafranca creixi, que sigui conegut de moltes maneres: fem un vi espectacular, un escumós espectacular, un cava espectacular, també tenim unes rutes modernistes al nostre territori, la cultura… és super engrescador ensenyar-ho arreu del món. Però l’Escola d’Enoturisme té una informació que l’Ajuntament no té. Per això, per nosaltes és primordial que entri dins la Regidoria de Turisme i poder treballar plegats i fer aquesta capital del vi molt més gran.
Entrevista a Gerard Domingo, director de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, valorant els resultats de la primera edició de Wine Travel Observer.
Entrevista a Pilar Ferrando, regidora de Turisme de Gandesa, valorant l’estudi Wine Travel Observer per a la Terra Alta
El gerent de la FIHRT, Daniel Brasé, creu que les dades de l’estudi Wine Travel Observer seran claus per analitzar l’enoturisme català.
Wine Travel Observer és un projecte ideat l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que té com a origen la subvenció del programa Projecta’t 2022,
del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya (OP20220012).
· Avís Legal · Privacitat · Cookies
2024 © Wine Travel Observer. Tots els drets Reservats.