L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Com són les reserves prèvies per fer visites a cellers?

Un 77% de cellers estudiats a Wine Travel Observer només ofereixen les opcions de reserva prèvia per visitar el celler per correu, o telèfon, sense un dia i una hora tancats. 

RESERVA PRÈVIA PER VISITAR CELLERS

Tots els cellers visitables demanen reserva prèvia abans de contractar la visita. Hi ha molts pocs casos en què es permet visitar el celler sense reserva. Tot i així és habitual trobar visitants que no fan reserva, com bé saben els treballadors d’enoturisme, quan se’ls ha presenta una parella, o un grup d’amics (sovint estrangers) amb ganes de visitar el celler, sense haver-ho avisat abans.

RESERVA PRÈVIA PER CORREU, O TELÈFON

Els visitables ofereixen reserva prèvia a través de quatre formes diferents:

1) Formulari web: El comprador omple uns camps on concreta els detalls que li demana el celler (activitat, persones, …) i en un apartat com “Observacions” detallen quin dia i hora els aniria bé fer la visita.

2) Només correu electrònic. Escriure al celler demanant fer una visita, amb els detalls que cada comprador trobi oportuns. Normalment es tanca amb una trucada de tornada per part del celler.

3) Només telèfon (o WhatsApp). El comprador truca al celler i reserva una visita, negociant què demana l’usuari respecte què li pot oferir el celler, segons la disponibilitat. Sol ser la més directa.

4) Correu i telèfon indiferentment.

Reserva Visita Cellers 2024

VISITAR CELLERS AMB RESERVA 

Un 51% de cellers visitables ofereixen l’opció de fer la reserva prèvia per correu, o per telèfon, indiferentment. És l’opció majoritària. Un 38% de cellers visitables tenen un formulari a la web. No cal escriure un correu, ni trucar per telèfon. Només un 6% de cellers ofereix el correu com a única opció per fer una reserva. El 5% restant només per telèfon (alguns dels quals poden tenir WhatsApp). En conclusió, un 62% de cellers permet fer una reserva prèvia a través de correu, o de telèfon, i un 38% té un formulari web.

RESERVA AMB DATA TANCADA O SENSE

D’aquest 38% de cellers que disposa d’un formulari web, un 23% de cellers visitables ofereix un dia, i una hora tancat als visitants que fan reserva prèvia. És el que s’anomena motor de reserves (desenvolupem més aquesta idea a la pàgina següent)

En canvi, un 77% no dóna aquesta opció. La gran majoria perquè no disposa de la opció de treballar amb calendaris de reserves a la web. Aquesta tecnologia és força nova, encara. Tot i així cada cop més cellers l’han incorporada.

Articles Relacionats

“Vols que t’avisem quan es publiquin nous articles a Wine Travel Observer? Subscriu-te gratuïtament per rebre la newsletter”.