És rendible per a un celler obrir portes a l’enoturisme?
Obrir portes a l’enoturisme és rendible per un celler? Descobreix les claus de l’enquesta feta a Wine Travel Observer
L’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, elaborat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.
L’informe sencer, de 144 pàgines, es pot baixar en format PDF a la pàgina web de Wine Travel Observer, en català, completament gratuït per als subscriptors.
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha posat a disposició del públic l’estudi complet de l’oferta d’enoturisme de Catalunya el 2024, Wine Travel Observer (WTO). L’informe es pot descarregar gratuïtament en format PDF des de la pàgina web de WTO. Els lectors hauran d’omplir una pàgina per a subscriptors, amb dades com nom i cognoms, sector professional, i empresa (en cas que siguin treballadors actius). Dades que serviran per seguir estudiant els perfils interessats en rebre actualitzacions de nous estudis de WTO.
L’informe WTO neix de la necessitat detectada per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya de convertir-se en un observatori permanent del sector. És un estudi centrat en l’oferta d’enoturisme. La primera fase s’ha centrat en el paper dels cellers catalans. WTO ha analitzat prop de 1.000 projectes d’elaboració de vins, dels quals 451 (49%) són visitables. L’estudi ha recopilat més de 50 dades de cada celler visitable, i prop de 110 nous indicadors de 103 cellers visitables representatius per territoris i tipus d’establiments. A més s’han detectat prop de 1683 experiències d’enoturisme, de les quals s’han estudiat a fons més del 50%.
L’estudi es va presentat a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès, el 10 de gener de 2024. Al llarg de prop de sis mesos, WTO s’ha presentat a totes les Rutes del Vi interessades, amb informes segmentats. L’estudi també ha entrat a les portes de les administracions territorials més importants en la promoció turística, com les diputacions de Barcelona, Lleida, i Girona, o davant de la United Nations World Tourism Organization.
També està previst que pròximament ho faci davant de l’Agència Catalana de Turisme. És des d’aquesta garantia que dóna haver presentat l’estudi als principals mercats d’anàlisi que ara l’estudi es comparteix al públic en general.
Durant els primers sis mesos WTO ha estat reconegut com el Millor Treball de Recerca dels prestigiosos guardons FPCAT 2024, que atorga la Generalitat de Catalunya. En presència del president de la Generalitat i els consellers d’Educació i Empresa l’Escola d’Enoturisme va rebre el reconeixement durant l’acte del 25à aniversari de la Formació Professional a Catalunya, celebrat al Teatre Nacional de Catalunya.
WTO s’ha dut a terme gràcies a la convocatòria del programa Projecta’t, del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. L’investigador principal, el periodista especialitzat en enoturisme i professor de l’Escola d’Enoturisme, David Jobé, conduirà la segona fase del projecte, que es presentarà a principis de 2025. En aquesta segona fase s’ampliarà l’estudi dels cellers a restaurants, allotjaments i serveis turístics, amb una nova metodologia, que ha comptat amb l’aval de la majoria de les Rutes del Vi, les administracions implicades i organitzacions arrelades al territori com FIHRT (Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Turisme) de Barcelona i les Terres de l’Ebre, o ACAVe (Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades), entre d’altres.
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya és una iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el sector empresarial enoturístic d’àmbit català. Actualment està acreditada com a centre de formació professional integrada del sector enoturisme per l’agència FPCAT, i aglutina tota l’oferta de formació professional del sector.
David Jobé. Periodista. Professor de Comunicació a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Cocreador del portal ENOTURISTA. Coautor de l’estudi ENODATA de les xarxes socials dels cellers catalans publicat amb l’INCAVI durant tres edicions.
Nàdia Mata.
Comunicació Escola d’Enoturisme de Catalunya
Obrir portes a l’enoturisme és rendible per un celler? Descobreix les claus de l’enquesta feta a Wine Travel Observer
Vols millorar la comunicació de les experiències d’enoturisme? Descobreix els cinc trucs que et dóna Wine Travel Observer.
6 de cada 10 cellers fa menys de 10 anys que obren portes a l’enoturisme, segons una enquesta feta a 103 cellers per WINE TRAVEL
Wine Travel Observer és un projecte ideat l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que té com a origen la subvenció del programa Projecta’t 2022,
del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya (OP20220012).
· Avís Legal · Privacitat · Cookies
2024 © Wine Travel Observer. Tots els drets Reservats.